De kosten van een verhuisbedrijf

Kosten verhuisbedrijf
 1. Wat kost een verhuisbedrijf?
 2. Snel en Wel kent vriendelijke tarieven
 3. Verhuiskosten declareren of aftrekken
 4. Overige kosten omtrent de verhuizing
 5. Besparen
 6. Kosten van uw verhuizing berekenen

Binnenkort verhuizen? Dan wilt u natuurlijk graag weten waar u aan toe bent als het gaat om de kosten. De kosten van een verhuisbedrijf zijn wellicht niet de enige kosten die u maakt in verband met uw verhuizing, maar zijn daar wel een groot deel van. 

In dit artikel geven we u graag een inzicht in de kosten van een verhuisbedrijf. Of eigenlijk nog specifieker: de kosten van verhuisbedrijf Snel en Wel. Zo helpen wij u graag bij het maken van de begroting voor uw aanstaande verhuizing. 

Wat kost een verhuisbedrijf? 

Wat een verhuisbedrijf kost is moeilijk uit te drukken in een allesomvattend bedrag. Dat komt omdat de totale kosten afhankelijk zijn van vele factoren. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan de volgende zaken: 

 • De grootte van uw huis en de spullen die verhuisd moeten worden.
 • De afstand naar uw nieuwe huis, omdat transportkosten onderdeel uitmaken van de gehele prijs. 
 • Of u vanaf een appartement op hoogte verhuist of een gelijkvloerse woning. Van of naar een appartement op hoogte verhuizen kost over het algemeen meer moeite en daardoor meer geld. 
 • De dag van de verhuizing: doordeweekse dagen zijn over het algemeen iets minder duur. 
 • De locatie waar u naartoe verhuist. Een woning in de stad kan de verhuizing bemoeilijken omdat het huis veel minder goed bereikbaar is. 

De bovenstaande voorbeelden zijn maar enkele voorbeelden van dingen die de uiteindelijke prijs van een verhuizing beïnvloeden, waardoor een vaste prijs opgeven onmogelijk is. Wel lopen de kosten van verschillende verhuisbedrijven nogal uiteen. Volgens de Consumentenbond kunnen de prijzen van een verhuizing met een verhuisbedrijf namelijk uiteenlopen van zo’n € 350 tot ruim € 2300. 

Snel en Wel kent vriendelijke tarieven

Snel en Wel staat bekend om zijn goede service en klantvriendelijkheid, maar ook vanwege de vriendelijke tarieven. Om u een beter inzicht te geven in de (gemiddelde) kosten van een verhuizing wanneer u die door ons laat doen, geven we u onderstaand in de tabel graag een aantal voorbeelden met daarbij onze gemiddelde prijzen. Op basis hiervan kunt u beter inschatten welke situatie voor u van toepassing is, om zo een indicatie te krijgen van de prijzen van uw verhuizing. Er mogen echter geen rechten aan de voorbeelden ontleend worden, omdat elke verhuizing op maat is. Wilt u precies weten wat de kosten voor uw verhuizing gaan zijn, dan kunt u vrijblijvend een offerte opvragen. 

ServiceGemiddelde kosten
Particuliere verhuizing van een appartement in de stad€500 – €900

Seniorenverhuizing gemiddeld
€500 – €900

Verhuizing vanaf een 2e etage waarbij een verhuislift wordt gebruikt

€1100

Volledige particuliere verhuizing met inpakhulp

€1300

Wat kost een verhuizer per uur? 

De gemiddelde kosten komen tot stand op basis van een uurtarief van € 42 per verhuizer per uur. Wordt er bij uw verhuizing gebruik gemaakt van een verhuislift, dan is dit meegenomen in de prijs zoals we die opgeven wanneer u een offerte opvraagt. Verder brengen wij géén voorrijkosten in rekening, waardoor uw totale kosten niet hoger worden wanneer u bijvoorbeeld aan de rand van de stad woont, in plaats van in het centrum. 

Verhuiskosten declareren of aftrekken

Om uw verhuiskosten te beperken, is het in sommige gevallen mogelijk om hiervoor een vergoeding te ontvangen. Dit kan vanuit uw verhuurder, werkgever of vanuit uw gemeente komen. Om voor deze eventuele verhuiskostenvergoeding in aanmerking te komen moet u echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wilt u weten of deze voor u gelden? Lees er dan alles over in ons blog over verhuiskostenvergoeding

Naast een eventuele vergoeding is het bij een verhuizing om zakelijke redenen soms ook mogelijk om verhuiskosten af te trekken. De voorwaarden voor aftrekbaarheid vindt u op de website van de Belastingdienst

Overige kosten omtrent de verhuizing

Naast de kosten die u maakt voor het inhuren van een verhuisbedrijf is het ook verstandig rekening te houden met kosten die u maakt, maar die u niet direct betaalt aan uw verhuispartner. Hoewel we deze lijst niet compleet voor u kunnen maken, omdat het afhangt van uw persoonlijke situatie, geven we u graag een aantal veelvoorkomende voorbeelden waar u mogelijk extra kosten voor moet maken: 

 • Verhuisdozen. 
 • Veiligheidsfolie.
 • Kosten vanwege contractbreuk. Denk bijvoorbeeld aan een internet provider die niet kan leveren op uw nieuwe adres.
 • Eventuele verzekeringen die u af wilt sluiten in verband met de verhuizing. 
 • Kosten voor tijdelijke opslag indien nodig. 
 • Kosten die u maakt voor het laten ophalen van spullen die u niet mee wilt verhuizen.  

Mogelijk zijn slechts een aantal punten voor u van toepassing, of misschien geen of juist andere punten. Welke zaken het ook zijn, het is goed van tevoren overzichtelijk te hebben wat uw kostenposten zijn. Zo komt u niet voor vervelende financiële verrassingen te staan. 

Besparen

Wij denken graag met u mee als het gaat om uw verhuizing en de kosten die daarmee gemoeid gaan. Natuurlijk ontzorgen wij uw gehele verhuizing graag, maar als u liever zelf wilt verhuizen bieden we ook besparende oplossingen.  

Verhuislift 

Wanneer u zelf in staat bent uw meubelen te verhuizen, eventueel met vrienden of familie, hoeft u niet van onze volledige verhuisservice gebruik te maken. In dat geval kunt u onze verhuislift huren, waarmee u uw zwaarste meubelen, zoals het bed en uw kledingkast, makkelijk naar beneden kunt verplaatsen. Dat is niet alleen kostenbesparend, maar ook veel veiliger. Bovendien is de kans op schade met het gebruik van een verhuislift ook nog eens aanzienlijk kleiner. 

Verhuishulp

Naast een volledige verhuisservice waarbij u zelf niets hoeft te doen, kunt u ook gebruikmaken van een verhuishulp. Die helpt u bijvoorbeeld alleen met de zwaarste en grootste meubelen, maar kan bijvoorbeeld ook een verhuisplanning voor u maken zodat uw verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

Kosten van uw verhuizing berekenen

We hopen u met de informatie en voorbeelden in dit artikel een goede indicatie te hebben gegeven van de kosten van een verhuisbedrijf en uw verhuizing. Echter, om de kosten van uw verhuizing goed te berekenen kunt u het beste een offerte aanvragen. Aan de hand van uw aanvraag zullen wij contact met u opnemen en een aantal aanvullende vragen stellen, waarmee we de kosten nauwkeurig uit kunnen rekenen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend!   

Misschien vindt u dit ook interessant

Hulp nodig met verhuizen?

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we u helpen?