Wasmachine verhuizen in 4 stappen

wasmachine verhuizen
 1. Stap 1: Voorbereiding
 2. Stap 2: Afsluiten en loskoppelen
 3. Stap 3: Verplaatsen van de wasmachine
 4. Stap 4: Aansluiten op de nieuwe locatie
 5. Kosten voor het verhuizen van een wasmachine

Verhuizen kan een stressvolle aangelegenheid zijn, met tal van zaken om te regelen en spullen om te verplaatsen. Een van de grootste en meest delicate apparaten die je moet verhuizen, is de wasmachine. Het is niet alleen een kostbaar huishoudelijk apparaat, maar het kan ook lastig zijn om te tillen en te verplaatsen. In deze blog vertellen we hoe je in 4 overzichtelijke stappen dit proces soepel kan laten verlopen.

Stap 1: Voorbereiding

De sleutel tot een succesvolle verhuizing van een wasmachine begint met een goede voorbereiding. Hier zijn enkele stappen die je kan nemen voordat je begint:

1.1: Maak een verhuisplan

Voordat je de wasmachine begint te verhuizen, is het essentieel om een verhuisplan op te stellen. Dit omvat het bepalen van de locatie waar het apparaat naar toe gaat in je nieuwe huis, het meten van de beschikbare ruimte om er zeker van te zijn dat de wasmachine past, en het plannen van de route die je moet volgen om het apparaat daar te krijgen.

1.2: Verzamel benodigdheden

Zorg ervoor dat je alle benodigde verhuisbenodigdheden bij de hand hebt. Dit omvat verpakkingsmateriaal zoals bubbeltjesplastic, verhuisdekens, en tape, evenals gereedschap zoals een steeksleutel en een schroevendraaier.

1.3: Schakel hulp in

Een wasmachine is geen lichtgewicht apparaat, en je hebt waarschijnlijk wat hulp nodig bij het verplaatsen ervan. Vraag vrienden of familieleden om te assisteren, of overweeg om professionele verhuishulp in te huren als je je zorgen maakt over de veiligheid van de verhuizing.

Stap 2: Afsluiten en loskoppelen

Nu je alles klaar hebt staan, is het tijd om de wasmachine voor te bereiden op de verhuizing:

2.1: Schakel de wasmachine uit

Zorg ervoor dat de wasmachine is uitgeschakeld en ontkoppel deze van de stroombron. 

2.2: Sluit de watertoevoer af

Draai de watertoevoer naar de machine dicht en ontkoppel de waterslangen van de kraan en het apparaat. 

2.3: Verwijder de afvoerslang

Ontkoppel de afvoerslang van de afvoerpijp of -bak en zorg ervoor dat er geen water meer in de slang zit. Dit voorkomt lekken tijdens het vervoeren van de wasmachine.

2.4: Zet de trommel vast

De trommel van de machine zit vast met veren. Hierdoor kan de trommel tijdens het wassen meebewegen en schokken opvangen. Tijdens het verhuizen kan de wasmachine echter beschadigen als je de trommel niet vastzet. Draai de trommel daarom vast door middel van transportbouten. 

2.5: Geen slangen en kabels

Plak de slangen en kabels vast aan de achterkant van de wasmachine met tape. Dit voorkomt dat je er tijdens het verhuizen over struikelt. Plak de slangen met de opening naar boven tegen het apparaat zodat resterend water er niet uitloopt. 

Stap 3: Verplaatsen van de wasmachine

Nu komt het intensieve deel; het verplaatsen van de wasmachine naar zijn nieuwe locatie.

3.1: Til de wasmachine op

Dit is vaak het moeilijkste deel van het verhuizen van een wasmachine. Til het apparaat samen met je helpers voorzichtig op, waarbij je de knieën buigt in plaats van de rug te gebruiken om blessures te voorkomen. Zorg ervoor dat je stevige grip hebt en houd de machine rechtop!

3.2: Gebruik een steekwagen

Als je een trap moet beklimmen of als de afstand te groot is om het apparaat te dragen, maak dan gebruik van een steekwagen. Kantel de machine voorzichtig op de steekwagen en zet hem stevig vast met banden of riemen.

3.3: Let op trappen

Het tillen van een wasmachine op trappen kan een uitdaging zijn. Zorg ervoor dat het apparaat stevig is bevestigd aan de steekwagen en neem de trap langzaam en voorzichtig. Laat een persoon de machine vasthouden terwijl de anderen de steekwagen ondersteunen. Gebruik je geen steekwagen? Zorg dan dat de persoon die eerst de trap op gaat de machine aan de bovenkant vasthoudt en degene die als tweede de trap op gaat de wasmachine aan de onderkant tilt. 

3.4: Vervoer de wasmachine naar zijn nieuwe locatie

Eenmaal boven of op de gewenste locatie, zet je het apparaat neer op een vlakke, stabiele ondergrond. Verwijder de steekwagen en plaats de wasmachine voorzichtig op zijn definitieve plek.

Stap 4: Aansluiten op de nieuwe locatie

Nu je de wasmachine op zijn nieuwe locatie hebt, is het tijd om hem weer aan te sluiten.

4.1: Sluit de water- en elektriciteitsvoorziening aan

Koppel de water- en elektriciteitsvoorziening weer aan de machine. Controleer of alles stevig is aangesloten en zorg ervoor dat er geen lekken zijn.

4.2: Test de wasmachine

Zet de wasmachine aan en voer een testcyclus uit om er zeker van te zijn dat alles correct werkt. Controleer op eventuele lekken of abnormale geluiden.

Tips voor een vlotte verhuizing van je wasmachine

Hier zijn enkele extra tips om je wasmachine verhuizing soepel te laten verlopen:

 • Ken het gewicht van het apparaat.
  Weet hoe zwaar je wasmachine is voordat je begint met tillen. Dit helpt je om te beoordelen of je voldoende hulp nodig hebt.
 • Gebruik bescherming.
  Wikkel het apparaat in verhuisdekens of bubbeltjesplastic om krassen en beschadigingen te voorkomen.
 • Huur professionele verhuizers in.
  Als je je zorgen maakt over de veiligheid of de complexiteit van de verhuizing, overweeg dan om professionele verhuizers in te schakelen zoals de verhuizers van Snel en Wel Verhuizingen. Wij hebben de ervaring en het gereedschap om de klus snel en efficiënt te klaren.
 • Wees voorzichtig met trappen.
  Het tillen van een wasmachine op trappen kan gevaarlijk zijn. Neem de tijd, gebruik een steekwagen indien mogelijk, en zorg ervoor dat je voldoende mensen hebt om te helpen.

Kosten voor het verhuizen van een wasmachine

De kosten voor het verhuizen van een wasmachine kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afstand van de verhuizing en de complexiteit van de verhuizing. Ben jij benieuwd naar de kosten voor het verhuizen van jouw wasmachine? Vraag vrijblijvend je offerte aan bij Snel en Wel Verhuizingen! We helpen jou graag met de klus!

Misschien vindt u dit ook interessant

Hulp nodig met verhuizen?

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we u helpen?