Verhuisdozen inpakken

Verhuisdoos inpakken

Wat lees je in dit blog?:

 1. Een verhuisdoos inpakken doet u zo!
 2. Waar begint u met inpakken?
 3. Hoeveel verhuisdozen heeft u nodig?
 4. Verhuisdoos ingepakt. En nu?
 5. Conclusie

Wanneer u gaat verhuizen zult u de meeste kleine inboedel in verhuisdozen inpakken. Dit kan een hele stressvolle en hectische klus zijn. Dit komt doordat u, naarmate u ouder wordt, in de loop van de tijd steeds meer spullen heeft verzameld. Dit zien wij ook regelmatig bij Snel en Wel. Vragen als: ‘hoe pak ik een doos in?’, ‘hoeveel dozen heb ik nodig?’, ‘waar begin ik met inpakken?’ en ‘waar laat ik al mijn verhuisdozen?’ zijn vragen die opeens allemaal naar boven komen. 

In dit artikel geven wij u een aantal tips om het verhuisproces zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Verhuisdozen inpakken is nog nooit zo gemakkelijk én leuk geweest! 

Een verhuisdoos inpakken doet u zo! 

Het maakt niet uit hoe groot een huis is, iedereen die gaat verhuizen verkijkt zich op de hoeveelheid spullen. Maar hoe kunt u het beste een verhuisdoos inpakken zodat het overzichtelijk blijft? Wij raden aan om per kamer in te pakken.

Keuken

De keuken kunt u in één woord omschrijven: breekbaar. Borden, glaswerk en andere breekbare onderdelen moeten allemaal voorzichtig en apart ingepakt worden. Dit kan natuurlijk met behulp van krantenpapier en handdoeken, maar veiliger is om dit met daarvoor bedoeld bubbelplastic te doen. Dit neemt bovendien minder ruimte in beslag dan handdoeken. Wilt u het nog veiliger doen? Ditzelfde bubbelplastic kunt u vervolgens ook goed gebruiken voor uw koffieapparaat of andere keukenapparatuur. Nog een laatste tip om schade te voorkomen, is om borden in elkaar te stapelen met een papierlaag ertussen. Later zult u blij zijn dat u deze kleine extra moeite heeft gedaan! 

Woonkamer 

Net zoals in de keuken, is het denkbaar dat u ook in de woonkamer kostbare en breekbare materialen heeft, zoals glazen borden en kommetjes. Zorg er dus voor dat deze goed zijn beschermd. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door ze bovenop een doos met zware spullen te leggen. Verdeel uw dozen zo goed mogelijk met zware en lichte spullen. 

Voor planten geldt dat u die het beste zelf kunt verhuizen in een open doos. Kabels, losse planken en andere gebruiksvoorwerpen houd u zo veel mogelijk in dezelfde doos. Zo blijft alles overzichtelijk!

Badkamer en toilet

Omdat u de badkamer en het toilet tot op de laatste dag zult gebruiken, raden we aan deze voor het laatst te bewaren. Wanneer dit punt is gekomen, is het aan te raden om spullen die u niet dagelijks gebruikt onderin de doos te leggen. Dingen als medicijnen, uw tandenborstel en shampoo kunt u het beste als laatste inpakken, zodat u ze nog tot op de laatste dag kunt gebruiken.

Slaapkamer

De makkelijkste kamer om verhuisdozen in te pakken, is de slaapkamer. Hier staan namelijk vaak weinig spullen die per doos verhuisd moeten worden. Dit komt omdat er meestal een bed, bureau en een kledingkast staan. Heel overzichtelijk dus! Begin met het vouwen van het beddengoed en kleding dat u voorlopig niet nodig heeft. Pak die allemaal in, in één doos en label de doos. Pak aan het einde nog een doos in met al uw spullen die u op korte termijn nodig heeft. Tip: kleding kan ook in vuilniszakken!

Kelder, zolder, schuur en rommelhok

Vaak wanneer u op deze plekken opruimt, komt u spullen tegen die u misschien al jaren niet heeft gezien. Denk bijvoorbeeld aan oud speelgoed van vroeger of een oude naaimachine. (Overigens, let er op wanneer u deze verhuist, dat u de vloeistof er uit laat lopen en dat u de machine rechtop zet!). Sorteer de spullen uit deze kamers goed, zodat u niet onnodig spullen naar uw nieuwe huis meeneemt. Dit scheelt dozen en bespaart moeite. Tip: label elke verhuisdoos met de naam van de kamer! Zo kunt u alles makkelijk terugvinden.

Waar begint u met inpakken?

Het is handig om te weten dat u per kamer dozen moet inpakken, maar de échte vraag is natuurlijk ‘waar moet u beginnen’? Wij adviseren deze volgorde: 

 • Kelder, zolder, schuur en rommelhok: hier liggen vaak spullen die u niet snel pakt. Ideaal om hier mee te beginnen!
 • Logeerkamer: dit is vaak een kamer die niet vaak wordt gebruikt. Ruim hem dan ook lekker in het begin op aangezien die niet wordt gebruikt. 
 • Hal: vaak liggen hier de kleinere spullen die vaak voor decoratie staan. Deze kunt u vaak voor een lange termijn missen. 
 • Woonkamer: hier liggen vaak spullen die als decoratie worden gebruikt. Dit zijn spullen die u daarom vaak in het begin al kunt opruimen. 
 • Slaapkamer: vouw alle lakens, dekens en kleding op die u niet meer gebruikt. Leg dan een setje apart zodat u die direct kunt pakken aan het begin van uw verhuizing. Hierdoor hoeft u niet alle dozen te openen om schone kleren te pakken. 
 • Keuken: tijdens het opruimen van de keuken is het verstandig om te beginnen met de spullen die niet vaak worden gebruikt. De laatste dag kunt u de keuken helemaal opruimen omdat u de spullen niet meer gebruikt. 
 • Badkamer en toilet: spullen die u elke dag gebruikt liggen vaak in deze ruimte. Ruim deze dan een paar dagen voor de verhuisdag op. Maak een toilettas met al uw benodigdheden en denk eventueel aan uw medicijnen. De rest van de spullen kunt u in een verhuisdoos inpakken.

Hoeveel verhuisdozen heeft u nodig? 

Het aantal dozen dat u moet inpakken voor het verhuizen verschilt per huis. In de tabel hieronder ziet u hoeveel dozen er gemiddeld nodig zijn voor een verhuizing.

Type gezinAantal dozen
Student20-30
Alleenstaand40-60
Stel zonder kinderen60-100
Stel met twee kinderen100-150

Verhuisdoos ingepakt. En nu? 

Wanneer u alle verhuisdoos inpaktips heeft toegepast staat uw hele huis vol met dozen. Daarnaast is het goed denkbaar dat u nog moet wachten op de datum van sleuteloverdracht, of staat er nog een verbouwing op de planning. Snel en Wel biedt daarin gelukkig de helpende hand met onze inboedelopslag service, waarmee de dozen u niet in de weg hoeven te staan.

Conclusie

Kortom, verhuisdozen inpakken is een grote klus. Pak daarom de dozen per kamer in, terwijl u een logische volgorde van kamers aanhoudt met het juiste aantal dozen. Bent u er klaar voor om na het lezen van deze tips uw verhuisdozen snel en goed in te pakken? Of heeft u toch nog vragen? Neem dus gerust contact met ons op, of kijk eens naar ons blog met 25 onmisbare verhuistips.

Misschien vindt u dit ook interessant

Hulp nodig met verhuizen?

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we u helpen?