Verhuizen: wat regelen?

Verhuizen wat regelen
  1. Verhuisbedrijf inhuren
  2. Regel dit voor uw oude en nieuwe huis voordat u gaat verhuizen
  3. Verhuis met een verhuischecklist

Tijdens het verhuizen moet u heel wat regelen, zoals het aan- en afsluiten van energie, internet, tv en nog veel meer. Welke contracten moet u allemaal ondertekenen? Waar komt de nieuwe eettafel? Wanneer moet u beginnen met inpakken? Dit zijn allemaal vragen die bij u op kunnen komen of spelen. Wij nemen de belangrijke onderdelen met u door en hebben een checklist gemaakt om u op weg te helpen. Zo bent u tot in de puntjes voorbereid en weet u precies wat u moet regelen bij een verhuizing.

Verhuisbedrijf inhuren

Het eerste waar u aan moet denken bij zaken regelen voor uw verhuizing, is het inhuren van een verhuisbedrijf. Dit kan u namelijk een hoop tijd, energie en geld besparen. U staat er dus niet alleen voor. Verhuisbedrijven kunnen u helpen bij:  

Wanneer u een verhuisbedrijf inschakelt, kunt u ervan uitgaan dat het verhuisproces een stuk sneller en soepeler gaat. Hierdoor heeft u minder stress en kunt u uw focus op andere taken richten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u uw verhuizing regelt.  

Regel dit voor uw oude en nieuwe huis voordat u gaat verhuizen

 “Ik ga verhuizen, wat moet ik regelen?” is een veelgestelde vraag en wij helpen u graag om hier antwoord op te geven. Want naast het verhuizen van uw spullen moeten er nog veel meer dingen geregeld worden. Wij leggen u uit wat er allemaal geregeld moet worden voor uw oude en nieuwe huis. 

Oude huis 

Tijdens de verhuizing moet u aan veel dingen denken met betrekking tot uw oude huis. De eerste is logisch; verkoop uw woning of zeg de huur op. De volgende stap is het opzeggen van abonnementen/contracten, zoals uw gas-, water- en lichtaansluiting, samen met de tv en het internet. Wanneer dat allemaal is gebeurd, checkt u of u eventuele gemeentelijke belastingen kunt terugkrijgen die al vooruit zijn betaald. Dit kan namelijk om aardig wat geld gaan! 

Tijdens de verhuizing is het belangrijk om eventuele parkeervergunningen stop te zetten of om te zetten.  Ook moet u uw huis bezemschoon opleveren. Hoe u dit het beste doet, leest u in onze blog “Bezemschoon opleveren’’.

Nieuw huis

Tijdens de verhuizing is het belangrijk om alle verzekeringen te controleren en bij te werken, denk hierbij aan een nieuwe inboedel- of woonverzekering. Als u verhuist naar een nieuwe huurwoning is het verstandig om te kijken of u recht heeft op huurtoeslag. Dit kan per maand veel geld schelen. 

Gaat u verhuizen naar een nieuwe buurt? Vergeet dan niet om onder andere de volgende voorzieningen in de buurt te zoeken en u daar in te schrijven, wanneer dit nodig is: 

  • Huisarts 
  • Tandarts
  • Apotheek 
  • Kinderopvang 
  • School

Heeft u al deze voorzieningen al gevonden? Dan bent u goed op weg naar het regelen van een goede verhuizing.  

Verhuis met een verhuischecklist

Tijdens een verhuizing is het verstandig om alles goed te plannen. We raden daarom aan om met een checklist te gaan werken. Met het gebruik van de checklist vergeet u geen belangrijke zaken. Een goede lijst heeft alle taken in de juiste volgorde staan die u vervolgens eenvoudig kunt afstrepen. 

Geen zin om een checklist te maken? Geen probleem, want wij hebben al een voor u gemaakt. Download uw checklist hier! Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u precies wat u moet regelen tijdens een verhuizing.  

Misschien vindt u dit ook interessant

Hulp nodig met verhuizen?

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we u helpen?